home
 
26-03-2008: meldkamer politie RR bedankt journalisten RR voor attentie

 

15:56:42 26-03-08 17 I POLI Ploeg F meldkamer politie RR bedankt de journalisten RR voor de attentie vandaag
  1430020 Politie Rotterdam-Rijnmond ( Persinformatie Politie )

En plotseling een vreemd bericht op de pieper. Dus nu wat uitleg. En een foto.

Zoals jullie allemaal weten hebben wij als Vereniging Mediabelangen in samenwerking met de politie Rotterdam Rijnmond net voor het uitschakelen van het oude analoge politienet een systeem in elkaar kunnen zetten waarbij de politie min of meer zonder menselijke tussenkomst ons, de pers, kan alarmeren voor incidenten waar wij in geinteresseerd zijn met slechts twee weken proeftijd waarbij we nog konden meeluisteren of alles goed ging. En het blijkt goed te gaan. Uiteraard is dit 'second best' want we willen natuurlijk nog steeds ouderwets kunnen meeluisteren maar we vonden als Vereniging toch dat we eens iets richting politiemeldkamer moesten doen. De 'standaard' meldingen als 'aanrijding met' of 'schietpartij' komen wel door maar 'Olifant ontsnapt uit circus en vreet de bomen kaal' vraagt toch wel even meedenken van de mensen achter de mobilofoon. Ook de update '2 zwaargewonden en veel materieele schade' of 'valt mee, alleen hoofdwond' wordt door de fotografen en cameraploegen zeer gewaardeerd.
Het bestuur heeft met de voorlichting afgesproken om de 8 ploegen langs te gaan en dat bleek het best en snelst te kunnen bij de ploegwisseling om 2 uur smiddags. Gisteren, vandaag en vrijdag en zaterdag ging/gaat het bestuur naar het World Port Center in Rotterdam om daar taartjes langs te brengen, waar in het marsepein een pager afgedrukt staat met daaronder de woorden 'bedankt voor het gepiep'. Dat gebaar werd gisteren alvast zo goed ontvangen dat de F ploeg besloot er maar een extra piepje achteraan te sturen.
De leden buiten Rotterdam Rijnmond zullen zich helaas nog even moeten verbijten. De Raad van Hoofdcommissarissen is nog aan het nadenken maar uit betrouwbare bron komen berichten dat dit nog in 2008 ook in de rest van Nederland zal worden doorgevoerd.

Het bestuur, Roel, Paul, Willem, Jos

Op de foto :
Chef meldkamer  Philip den Hollander en persvoorlichter Huub Veeneman met de doos met taartjes

   
  home