home
 
19-02-2011 : Dodelijk ongeval Nederhorst den Berg
 

Zaterdagavond rustige avond om 2:28 moet de politie voorlichting contact opnemen met de meldkamer nou zou er dan toch wat gaan komen nee er kwam niks.
Om 2:37 kwam er een melding voor de brandweer ongeval dammerweg in nederhorst nou dat kon wel is raak zijn.
Ik er heen rij net de straat uit 2:41 middel hv  staandaart GMS persalarm was al geweest geen extra info.
Ik kom aanrijden op de dammerweg , een hoop lint en ik stond meteen binnen het afgezetten gebied op een paralelweg.
Direct politie erbij ja weg hier ik zeg ho even hier is mijn politie perskaart niks mee te maken.
Ik zeg waarom heb ik hem dan niks mee te maken ik ga niet in discussie u wacht maar tot de 900 er is.
Uhhh 900 moet ik als pers weten wie dat is ik vraag nog netjes mag ik dan wel daar gaan staan nog geruime afstand maar wel met goed zicht op het ongeval, nee ik ga niet in discussie achter het lint NU!!!
Dienstnummer agent was 9588 nou tijdens dit hele voorval ging de pieper weer persalarm  2:57 P1 DAMMERWEG 11 thv NEDERHORST DEN BERG Verk.ong.met dodelijke slachtoffers, persbericht volgt in loop van de ochtend.
Ik voorlichting maar bellen over deze gang van zaken.
Ik stond op circa 60 meter afstand als het niet meer was had geen beeld ja tussen de bomen en struiken door.
De piketvoorlichter  neemt op ik zeg goedendag met bastiaan miché ik sta hier bij een dodelijk ongeval in nederhorst en word met politie perskaart weg gestuurd.
Nou toen kwam het de voorlichter LEO DORTLAND mij niet bekend begon zijn preek en daar bel je mij voor wakker in het persalarm staat info volgt morgen en je belt nu iemand uit ze bed van 2 regio's.
Ik zeg ik heb hier problemen met de politie en de politie perskaart word geweigerd ik zie niks dus ik bel u als voorlichting die mij veder op weg zou moeten helpen.
Hij gaat weer door met snouwen en daar ben ik niet voor en het is niet volgens protocol,waarop ik antwoord nee mij met een politie perskaart op 60 meter afstand achter een lint zetten dat is volgens protocol.
Hierop begint hij het is een persalarm en je moet dan zelf weten of je gaat en als je dan niks ziet is het jammer, het is jouw keus om te gaan kijken en ik vind het belachelijk dat je me nu belt.
wie ben jij, ik zeg nou Bastiaan Miché schrijf maar op en geef het vooral even door.
Ik zeg kortom ik sta hier voor niks met een politieperskaart en kan niks maken, hij antwoord weer en dan ga je maar naar een agent daar om het te vragen.
Ik zeg die gaan niet in discussie.
Verder vraag ik vriendelijk of hij langs wil komen voor een interview, het is een groot ongeval 2 doden dus vind ik dat de persvoorlichting best ter plaasen mag komen.
Nou toen had ik het helemaal gedaan ik heb hem vriendelijk bedankt voor de medewerking en heb opgehangen, ik kwam toch geen steek veder.
Vervolgens via een schoolplein iets dichterbij gekomen nog steeds geen super beeld.
Vervolgens komt de agent dienstnummer 9588 met een hogere collega naar me toe “ik vind het niet Ethisch dat je hier blijft staan om beeld te maken, ze gaan zo de slachtoffers uit het wrak halen”
Ik zeg oke kan ik in komen is het dan straks mogelijk beeld te maken als ze er uit zijn.
Ja dat moet lukken dan komen we je wel halen nou 2 uur gewacht elke keer naar je kijken of je niet toch weer naar dat plekje op het schoolplein gelopen bent.
Ik had mijn  camera en tas op de grond staan dus het leek me duidelijk dat ik mijn goede wil getoond heb.

Aan de andere kant van de afzetting leek het wel een disco de hele kliek 112 knakkers stond maar door te schieten en te flitsen waarop ze zelfs een doek voor moesten houden zodat ze de slachtoffers niet konden flitsen.
Ben ik dan een lul en een klootzak van een fotograaf ? vervolgens waren ze er uit lijkwagen rijd weg en ik zie de agenten lopen, ik denk nou die komen me halen nee hoor ze liepen een steegje in om te pissen en mij maar in de gaten houden.
Vervolgens zie ik ze in de politie auto stappen en weg rijden via de andere kant.
Op deze manier worden er door ons in het vervolg geen afspraken meer gemaakt.
Vervolgens zie ik wel de 112knakkers zonder politie perskaarten via de andere kant naar het ongeval toe lopen en is er geen enkele agent reageert.
Hierop ben ik ook maar onder het lint door gegaan om mijn beeld te maken echt de omgekeerde wereld.
 
 
Groetjes Bastiaan Miché
   
  home