Beroepsfotograaf bedreigd bij afzetting na overval Almere
 
 
 
 

Almere - Bij een Overval afzetting in Almere op de haagbeukweg is vanmiddag een beroepsfotograaf bedreigd door een 112 fotograaf, De fotojournalist die als freelancer werkt in de gemeente is geschrokken. De fotojournalist was bezig met zijn werkzaamheden toen de 112 fotograaf naar hem toe kwam met een onduidelijke discussie over het in de weg lopen van zijn hobby. De 112 fotograaf die met verheven stem sprak trok ook de aandacht van een rechercheur die op dat moment achter hem stond.  De 112 fotograaf maakte richting de fotojournalist bedreigende bewegingen en wist hem te vertellen als hij zo door ging dat die hem wel 4 meter de grond in zou stampen. Hierop is de fotojournalist direct naar de aanwezige rechercheur gelopen om er melding van te maken.

De rechercheur nam zijn personalia en adviseerde de 112 fotograaf om te stoppen met bedreigingen en luidruchtig te praten, dit deed hij echter niet en wilde de discussie aangaan met de rechercheur.  De rechercheur was hier niet van gediend verzocht de 112 fotograaf te vertrekken voor dat hij werd aangehouden. De 112 fotograaf die voor een loodgietersbedrijf werkt als loodgieter doet wel vaker vreemde uitspraken die menig hulpverlener aan het denken zet. Zo was hij ook betrokken bij een ongeval waarbij hij gehuld in een rode kruis jas eerste hulp verleende, ook staat hij vaak het verkeer te regelen met zijn werk auto (geheel uitgerust met zwaailampen dan wel oranje als blauw) bij ongevallen. Ook is hij vaak gehuld in een brandweer jas met 112-almere.nl erop, een carnavals figuur volgens een hulpverlener.

Het komt helaas veel vaker voor dat 112 fotografen in de regio professionals, die strijden tegen de 112 fotografen, intimideren.

 

De fotojournalist gaat maandag aangifte doen tegen de 112 fotograaf.


   home