Tussentijdse evaluatie persalarm politie Utrecht
 
 
 
 

Goedendag Mediacontact,

Afgelopen donderdag is het persalarm tussentijds geëvalueerd met een aantal mensen van de media. Er zijn door ons (Hoofd meldkamer, Bernhard Jens en Thomas Aling) en de media verschillende voorbeelden gegeven wanneer het goed liep maar ook voorbeelden gegeven waarbij het beter kon.
Zoals ik al bij de startpresentatie van het nieuwe persalarm heb aangegeven, dat het voor ons allemaal nieuw is en dat we in de groeifase zitten, is het goed om te horen dat we op de goede weg zijn. Ik heb via mail vernomen van verschillende media dat ze nu veel meer aanrijdingen krijgen dan anders en dat dit als prettig wordt ervaren.
Maar, er valt nog genoeg te leren.
Natuurlijk kijken we intern ook wat beter kan en hebben we gezien dat de incidenten op de rode lijst (overvallen etc) soms niet of te laat worden doorgegeven. Ook wat betreft de aanrijdingen kan het duidelijker. Dit werd ook door jullie, de media, aangegeven.
In het kort de verbeterpunten waar we aan gaan werken.

*Meldkamer zal proberen aanrijdingen meer te specificeren zoals bv. fietser/auto ernstig beenletsel. Ondanks het persalarm kunnen jullie soms zelf de ernst wel inschatten wanneer brandweer (beknelling) of traumaheli (ernst letsel) is ingezet.

*Proberen de overvallen sneller door te geven met specificaties van bv. niet gewond, niet geschoten etc.

*Proberen ook afloopberichten te geven van een incident van bv. 1e melding persoon onder trein, 2e melding bleek zelfdoding of 1e melding A12 geheel afgezet voor politieonderzoek, 2e melding  A12 weer vrij voor alle verkeer.

Ik wil hierbij aangeven dat het mensenwerk blijft en we allemaal moeten groeien in deze rol. Ik zeg allemaal want als er zaken zijn die we (nog) niet hebben gegeven maar je krijgt bv. een BETROUWBARE tip, schroom dan niet de persvoorlichter te bellen.
Via de korpskrant en ons intranet zijn onze collega’s op de hoogte gebracht van de nieuwe manier van werken. Men weet dus dat journalisten met perskaart hun werk op het pd mogen doen. Ik wil hierbij wel benadrukken dat een persalarm/kaart niet aangeeft dat je overal mag gaan en staan bij het pd en dat we in goed overleg met elkaar (pers/politie) prima kunnen samenwerken.     

Met vriendelijke groet,

Thomas Aling


 
  home