home
 
Internetkrant plaatst geen getuigenoproepen politie

 
HARDINXVELD-GIESSENDAM - De Internetkrant voor Zuid-Holland-Zuid publiceert geen enkele getuigenoproep van de politie Zuid-Holland-Zuid meer.

Peter Donk, hoofdredacteur van de Internetkrant voor Zuid-Holland-Zuid vindt dat er voor de beroepsjournalist mogelijkheden moeten komen om met de politie mee te luisteren.

"Voor het plaatsen van getuigenoproepen rekenen wij voortaan een advertentietarief. Dat is eerder door ons schriftelijk meegedeeld aan E. Theunissen van de afd. communicatie bij de politie Zuid-Holland-Zuid. Reden voor ons is de manier waarop de politie (lees overheid) omgaat met C2000 en de media. Voor het niet meer kunnen doen aan vrije nieuwsgaring, een groot goed in een democratisch land, gaan wij een tegenoffensief inzetten. Misschien zijn we de eerste in Nederland", zegt hoofdredacteur Peter Donk van de Internetkrant voor Zuid-Holland-Zuid. C2000 voorkomt dat mensen via de scanner nog langer de handelingen van hulpdientsten, waaronder die van de politie, kunnen volgen. Tot de invoering van C2000 heeft minister J. Remkes (VVD) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties i.s.m. het ministerie van Justitie besloten. Invoering in vrijwel heel Nederland is inmiddels een feit. Donk: "Hierdoor kan de journalistiek de politie niet meer controleren, is vrije nieuwsgaring verleden tijd en bepaalt de politie welk politienieuws naar buiten komt. Dat zou kunnen betekenen dat nieuws, dat voor de politie in een negatieve zin zou uitpakken, de media nooit zal bereiken."
   
  home