Problemen in Gooi en Vechtstreek
 
   
 
 

Van leden in de regio Gooi en Vechtstreek en Flevoland krijgt de vereniging de laatste tijd met enige regelmaat klachten over de omgang met de pers en over de persalarmering.

11 Maart 2011 Langs de A1 bij Muiden pakte de politie vanochtend om kwart voor acht na een klopjacht de laatste van vier verdachten op, waarop zij vanaf drie uur jacht maakte. De achtervolging, het ongeluk dat volgde, de schietpartij en de klopjacht veroorzaakten een verkeerschaos, omdat snelweg A1 tot half tien in beide richtingen was afgesloten. Nadat de klopjacht eindigde, werkte het KLPD samen met de politiekorpsen Flevoland, Gooi- en Vechtstreek, Utrecht en Amsterdam-Amstelland met man en macht aan oplossen van de chaos. Op nagenoeg alle primaire en secundaire wegen in het Gooi staat het verkeer stil of rijdt het stapvoets.   De politie kreeg om drie uur vannacht de melding van een overval in Marknesse. Al snel kreeg zij een verdachte auto in het vizier, met vier personen aan boord. De auto werd achtervolgd via Emmeloord, Lelystad en Almere tot hij bij het tankstation De Hackelaar over de kop vloog. Een inzittende bleef gewond bij de auto achter, de anderen vluchtten. Om hen aan te houden heeft de politie geschoten,waarbij nog een van de verdachten gewond raakte. De andere twee mannen konden in de loop van de ochtend in de weilanden worden gepakt, de laatste uiteindelijk om kwart voor acht. De mannen waren zwaar onderkoeld.

Voor zowel de overval in flevoland als de schietpartij in Gooi en Vechtstreek vonden de politiekorpsen het niet nodig om persalarm te geven.
Beide incidenten staan op de lijst om na overleg met de voorlichter te alarmeren, uit meldingen op p2000 blijkt dat er gedurende het incident in beide regio's aan voorlichting meerdere keren is verzocht om contact op te nemen met de meldkamer.
Nadat er via andere wegen bekend was geworden wat er gebeurd was, (dat hou je namelijk niet stil op een drukke A1 in de ochtendspits) en de media te vergeefs probeerde ter plaatse te komen is er geprobeerd contact te zoeken.
Dit bleek onmogelijk en op achtergelaten nummers in de voicemailbox werd niet gereageerd.

De laatste weken ook steeds meer klachten dat fotografen en cameramensen tussen het publiek worden gezet bij incidenten.
Dit ondanks de mediakaart die men uitgebracht heeft http://www.mediabelangen.nl/oplossingGooi.html .
 

 

Het laaste probleem dat speelt is dat bij groene persalarmmeldingen vaak veel te laat of niet wordt gealarmeerd.

10-03-2011 Vuilniswagen ramt  pui in winkel gebied bussum vrachtwagen moet worden afgevoerd door bergings bedrijf dus schade is groot.
GEEN PERSALARM

Persalarmen dit weekeind

12-03-2011 19:18 Pr 1 GEMEENLANDSLAAN/STUURBOORD HUIZEN Verk.ong.letsel

 fietser aangereden toen het persalarm gegeven werd was alles al weg

13-03-2011 Pr 1 VAARTWEG/GEERT VAN MESDAGWEG HILVERSUM Verk.ong.letsel auto tegen boom

Deze stond al zo’n half uur en was ook al op de bergings auto geladen TE LAAT

 

  home